JP: Spansk lussing, men...

27.08.2019

Det er stadig de klubber som alverdens børn stræber efter, når de skal drømme stort. Og det ændrer en enkelt europæisk svipser ikke ved. Mystikken omkring Real Madrid og Barcelona stikker så dybt, at de igen i år har været i stand til at tiltrække nogle af de største profiler i bestræbelserne på at genindtage den europæiske trone.

(Produceret til Jyllands Posten søndag d. 11. august - dette er blot et uddrag)

Da Liverpool tilbage i juni kunne lade sig hylde som nye majestæter af Europa var det ikke alene klubbens første større titel i 14 år, det var samtidig bruddet på en mangeårig spansk dominans.

Den rent engelske finale mellem Christian Eriksens Tottenham og de senere vindere fra Liverpool, var nemlig den første Champions League-finale uden spansk deltagelse siden 2013, hvor Bayern München slog landsmændene fra Dortmund med 2-1 på Wembley i London.

I de mellemlæggende år gjorde Real Madrid, afbrudt af Barcelonas triumf i 2015, således rent bord i kampen om at sikre sig pokalen med de store øre, men bruddet med Cristiano Ronaldo viste sig i første omgang som et større slag end ventet for Los Blancos,, og trods genansættelsen af Zinedine Zidane, ligner Real Madrid i disse år snarere en gedigen rodebutik end en klub i harmoni.

Spørgsmålstegnene trænger sig også på i massevis hos Barcelona og Atletico Madrid, og med Juventus’ klare udmelding om et øget europæisk fokus samt de store trænertilgange hos Premier Leagues førerklubber de senere år, er det derfor relevant at spekulere i hvorvidt den mangeårige spanske dominans er ovre for denne gang?

Kategorier
phoneenvelope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram