Tipsbladet: Agnelli spiller højt spil

20.04.2019

Juventus har kurs mod klubbens ottende Scudetto på stribe og deres dominans i Støvlelandet kan få bryste sig af andetsteds i fodboldeuropa. Den Gamle Dame sigter dog mod på den europæiske top og sommerens tilgang af Cristiano Ronaldo ligner blot forsmagen på en strategisk ændring i Italiens største klub. Ændringen synes dog ikke uden risici, da Andrea Agnellis opgør, og senere afskedigelse af transferguru Giuseppe Marotta, kan sætte hele familiedynastiet og Juve’s suverænitet på prøve.

(Produceret til Tipsbladet fredag d. 12. april 2019 - dette er blot et uddrag)

I starten af marts måned var fodboldelskere på ny vidne til et ikonisk comeback i årets Champions League-turnering, da Juventus, med ryggen solidt plantet op af muren, nedbrød Diego Simeones ellers ubrydelige fæstning og avancerede til kvartfinalerne i verdens fineste klubturnering trods et 0-2-nederlag i Madrid uger forinden.

Sejren blev, naturligvis fristes man til at sige, grundlagt af turneringens mest scorende spiller gennem tiden, Cristiano Ronaldo, der med sit sene straffesparksmål fuldendte karrierens ottende hattrick i Champions League. Sommerens største transfer tilførte dermed allerede Juventus det klubbens fans har skreget efter i årevis, bare otte måneder efter sin ankomst: Én spiller fra absolut øverste hylde, der leverer i de allerstørste øjeblikke.

Cristiano Ronaldo viste med sine tre scoringer på Jan Oblak, at han, til trods for en fremskreden alder og et begrænset salgspotentiale, har tilført Juventus en ny dimension og at klubbens strategiske ændringer i sommer måske allerede kan bære frugt i ”år ét” uden Giuseppe Marotta – Juventus’ nu forhenværende sportsdirektør - der efter ni succesfylde år i Juventus blev offer for klubejer Andrea Agnellis ønske om at sætte sit personlige præg på klubben, og smidt på porten.

Men selvom indkøbet af Cristiano Ronaldo med længder er den mandskabsmæssige rokade der har fået mest omtale i Juventus denne sommer, så kan udskiftningen på sportsdirektørsposten vise sig langt vigtigere for Den Gamle Dames fortsatte dominans på den lange bane.

Kategorier
phoneenvelope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram