Lyngby BK og Hvidovre IF spillede 1-1

29.07.2018

63 dage efter det samlede nederlag til Vendsyssel tog Lyngby, nu med Mark Strudal i spidsen for holdet, i dag hul på rejsen tilbage til landets bedste fodboldrække, da oprykkerne fra Hvidovre gæstede et ophedet og solfyldt Lyngby Stadion.

De Kongeblå havde nye folk som Nicklas Mouritsen og Daniel Stückler med fra start, mens lejesvenden Rezan Corlu tog plads på bænken. Hos gæsterne var Thomas Sørensen tilbage på Lyngby Stadion – dog denne gang i en rød Hvidovre-trøje, da han debuterede for Per Frandsens tropper denne eftermiddag efter sit sommerskifte mellem de to storkøbenhavnske klubber.

Mark Strudal sendte sit Lyngby-hold på banen i en 3-4-3-formation med spil og et koncept, der klart ledte tankerne hen på FC Nordsjælland, hvor han netop har en fortid som angrebstræner for få år tilbage.

Lyngby åbnede med energi, gode returløb og forsøg på spil i mellemrummene, og fra en position netop herfra havde Mathias Hebo Rasmussen et nærgående forsøg efter 11 minutters spil, som dog blev afværget med det yderste af neglene af Hvidovre-keeper, Oliver Korch.

Selvsamme Korch kunne dog ikke holde Lyngby fra scoring syv minutter senere, da Gustav Marcussen, ét af de mere positive indslag i et ellers miserabelt forår for De Kongeblå, var først over et fladt indlæg fra Lasse Fosgaard og så bankede offensivspilleren flot bolden over i det lange hjørne.

Føringen varede dog kun få minutter inden evigt unge Kim Aabech flugtede bolden ind på Oliver Lund, og så snød afslutningen fuldkommende Mikkel Andersen i målet, og så viste måltavlen 1-1 på Lyngby Stadion.

Aabech var tæt på at sparke alle tre point over i hænderne på Per Frandsens tropper, da han midtvejs i anden halvleg kyssede ydersiden af træværket efter et følt frispark fra 25 meter. Selvom gadedrengen efterhånden er blevet 35 år, så er han altså en fornøjelse at følge inden for kridtstregerne – hvis motivationen er der, vel og mærke.

Motivation var der masser af hos Gustav Marcussen, der fortjent blev kåret til kampens spiller mod slutningen af opgøret efter utallige raids med bolden, ligesom han ene og alene var ophavsmand til Lyngbys få optræk til chancer i en ellers frustrerende anden halvleg for værterne.

Inden kampen havde jeg sat ring om gæsternes Louka Andreasen, der i oprykningssæsonen havde leveret flere store præstationer i Hvidovre-offensiven, hvilket i vinterpausen kastede et prøveophold i AaB af sig. Kantspilleren stod dog svagt i billedet denne eftermiddag, hvor højreback Emil Vatani med sine lette bevægelser og hurtige antrit i stedet gjorde sig fint bemærket.

1.993 tilskuere så Lyngby og Hvidovre spille 1-1 .

Dommen:
Der er grund til bekymring, hvis man sympatiserer med de blåblusede. Det startede ellers lovende og energisk, men, uden at drage alt for forhastede konklusionerne efter blot 90 minutter af sæsonen, Lyngby har måske én spiller eller to med for ustabile formkurver, og hvor der er alt for langt mellem top- og bundniveau fra kamp til kamp.

Der er egentlig ikke så svært at se, hvad det er Mark Strudal gerne vil implementere på holdet, og i Mathias Hebo og Gustav Marcussen har han dygtige mellemrumsspillere, der samtidig arbejder stenhårdt i holdets tjeneste, men efter dagens kamp står det samtidig også klart, at der er et stykke vej endnu, før relationerne blandt de mange nye Lyngby-spillere sidder lige i skabet.
Hvidovre? Dem er jeg egentlig ikke så nervøse for. De skal nok klare sig. De er i besiddelse af en dygtig håndværker i form af Per Frandsen, der konstant forsøger at maksimere sine spilleres præstationer under kampene.

Samtidig har holdet masser af rutine på vitale pladser, og i Kim Aabech har de dén individualist, der kan skabe noget ud af ingenting og sikre holdet livvigtige point i bunden af rækken.

Dagens observationer:
David Boysen, den tidligere FCK-keeper Filip Djukic og Frem-angriberen Daniel Elly Pedersen så kampen fra lægterne. Førstnævnte er kontraktfri og ledig på markedet efter løsrivelsen i Israel og han har tidligere arbejdet sammen med Mark Strudal i deres fælles tid i Brøndby. Måske er et comeback i den Kongeblå-trøje undervejs?

Og apropos Mark Strudal. Er det muligt at få en DNA-test på ham om Daniel Stückler? De to ligner jo hinanden på en prik – blot med 30 års difference

Kategorier
phoneenvelope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram